Video afspelen

Couscous met kip en merguez

39 60 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 50 g Solo margarine
  • 4 drumsticks
  • 3 uien
  • 2 rode paprika's
  • 4 wortels
  • 2 kleine courgettes
  • 2 rapen
  • 1 aubergine
  • 1 struik bleekselderij
  • 2 el eetlepels ras hanout
  • ½ eetlepel komijnpoeder
  • ½ eetlepel harissa kruidenmix
  • 200 g gekookte kikkererwten (uit pot, met het vocht)
  • 200 g couscous (middelgrote korrel)
  • 8 merguez worstjes (lamsvlees)
  1. Verwarm een klontje Solo Bakken en Braden in een grote pan. Bak de kip rondom aan, temper het vuur en laat de kip zachtjes braden. Snijd intussen de groenten in grote stukken.
  2. Neem de kip uit de pan. Giet het vet uit de pan zonder de pan af te wassen om zo het vleessap te bewaren. Verhit een beetje Solo in de pan en fruit de uien goudgeel aan. Voeg de ras el hanout , de komijn en de harissa toe en laat 1 minuut koken.
  3. Voeg de rest van de groenten toe. Meng alles goed en voeg nog 1 liter warm water toe. Voeg zout naar smaak en de kip toe. Laat het geheel 30 minuten sudderen. Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd de kikkererwten met vocht toe.
  4. Spoel intussen de couscous zorgvuldig met heet water. Neem na 20 minuten kooktijd van het vlees een deel bouillon uit de pan en zeef de bouillon alvorens over de couscous te schenken (½ volume bouillon voor een volume couscous).
  5. Verhit gelijktijdig Solo margarine in een koekenpan en bak de merguez-worstjes rond om bruin en gaar.
  6. Serveer de couscous met de kip en de merquez.
Solo
Meer inspiratie

GevogelteHoofdgerecht