Couscous met inktvis, grijze garnalen en chorizo

2 35 0 5
Aantal personen:
  • 200 g grove couscous bij voorkeur met de hand gerold
  • 4 kleine inktvissen
  • 100 g handgepelde garnalen
  • 1 sjalot
  • 2 rode paprika's
  • 5 dl kippenbouillon
  • 10 plakjes chorizo dik gesneden
  • 150 g diepvrieserwten
  1. Stoom of kook de couscous gaar. Week de saffraan in een koffielepel water en meng door de gare couscous.
  2. Maak de inktvissen schoon, dep ze droog, geef er enkele inkepingen in tegen opkrullen en snijd vervolgens in reepjes. Stoof kort aan in boter en bestrooi met peper en zout.
  3. Blancheer de erwten en pureer in de blender, samen met de bouillon.
  4. Schil de paprika, snijd in grove stukken. Snipper de sjalot. Bak de groenten zacht in olijfolie en mix met de blender.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snijd 4 plakjes chorizo in brunoise. Zet de overige plakjes op een heel laag vuur op in wat olijfolie en laat konfijten.
  7. Schep de couscous in het midden van 4 warme borden. Trek er een streep erwtenpuree en een streep paprikacoulis naast en bestrooi met garnalen, inktvis en chorizoblokjes.
  8. Werk af met gekonfijte chorizo.
stey