Couscous met gehaktspies en kikkererwten

11 20 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr gehakt (runder- of lams-)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 4 el olijfolie
  • 250 gr couscous
  • 300 gr winterpeen
  • 800 gr kikkererwten (gekookt)
  • 2 tl gemalen komijn
  • 3 el munt
  • knoflooksaus
  • 8 satéprikkers
  1. Maak het gehakt aan met de knoflook, de kaneel en zout en peper naar smaak.
  2. Vorm er 8 worstjes van en steek er een satéprikker door.
  3. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de gehaktspiesen in 10 à 12 minuten bruin en gaar.
  4. Bereid de couscous.
  5. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak de wortel ca. 5 à 10 minuten.
  6. Bak de kikkererwten met de komijn 1 minuut mee.
  7. Schep de couscous, munt, zout en peper naar smaak erdoor.
  8. Serveer met de gehaktspiesen en knoflooksaus.
mbunt