Couscous en wortelballetjes

1 0 0 5
Aantal personen:
  • 150 gram Couscous
  • 75 Gram Amandelen ( garneer )
  • 1 bosui
  • Griekse yoghurt
  • 250 GRAM geschilde & geraspte wortel
  • 100 gram paneermeel
  • 1 teentje look ( geperst )
  • 50 gram parmesaanse kaas ( geraspt )
  • 1 klein salotje versnipperd
  • 1 snufje komijn
  • zout & peper
  • boter
  • 1 ei
  • koreanderpoeder
  • 1 kl bosje bieslook
  • 1 kl bosje peterselie
  • 1 kl bosje selderij
  • olijfolie
  • 1/2 halve citroen
  1. Wortelballetjes
  2. 250 gr geschilde fijn geraspte bospeen
  3. 100 gr paneermeel of gemalen beschuit
  4. 1 teen knoflook (geperst)
  5. 50 gr parmezaanse kaas (gerapst)
  6. 1 klein sjalotje (gesnipperd)
  7. snuf komijn
  8. 1 ei
  9. snuf korianderpoeder
  10. Snuf peper en zout
  11. klontje boter om te bakken
  12. Kruidenmengsel
  13. Klein bosje bieslook
  14. Klein bosje peterselie
  15. Klein bosje selderij
  16. scheut olijfolie
  17. ┬Ż citroen
  18. Bereiding
  19. Smelt de boter in een koekenpan en stoof de wortelrasp ca 7 minuutjes tot hij wat geslonken is. Doe de wortels in een kom en laat ietsjes afkoelen. Voeg de rest van de ingredi├źnten toe en kneed door elkaar. Draai er balletjes van. Laat de balletjes een klein half uurtje opstijven in de koelkast.
  20. Maak ondertussen het kruidenmengsel. Hak de kruiden heel fijn met een mes of in een keukenmachine. Meng het sap van de citroen en een scheutje olijfolie toe. Smelt een beetje boter of olie in de pan en bak de wortelballetjes ca 8 minuten mooi bruin. Breng 275 ml water (of zoals aangegeven op de verpakking) aan de kook met een snuf zout. Draai het vuur uit en voeg de couscous toe.
  21. Laat de cousocus een paar minuten wellen met de deksel op de pan en roer los met een vork. Roer het kruidenmengsel er door heen en voeg de amandelen en de gesneden bosui toe. Serveer de kruidencouscous met de wortelballetjes en wat yoghurt.
Alpha