Courgettetaartje met geitenkaas

53 45 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1 courgette
  • zout
  • 2 pakken bladerdeeg
  • 1 vleestomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Solo
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • versgemalen peper
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 2 taartvormpjes doorsnee 15 cm
  • 1 veldsla
  • 10 kerstomaatjes
  1. Snij de gewassen courgette in kleine blokjes.
  2. Bestrooi met zout en zet apart.
  3. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  4. Kuis de tomaat, leg even in kokend water, ontvel en snij hem zonder zaadjes in kleine blokjes.
  5. Pel de teentjes knoflook en hak fijn.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C.
  7. Vet de taartvormpjes licht in met Solo. Dep de courgetteblokjes droog.
  8. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de courgette, knoflook en ½ eetlepel rozemarijn en tijm er 2 minuten in. Schep de tomatenblokjes en pijnboompitten erdoor en maal er peper over.
  9. Bekleed de taartvormpjes met bladerdeeg. Prik het deeg hier en daar in met een vork.
  10. Schep het courgettemengsel erin en leg de geitenkaas en de rest van de kruiden erop.
  11. Bak de taartjes ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. Garneer met fijne veldsla en kerstomaatjes.

geraldinem