Courgettesoep

19 35 0 5
Aantal personen:
  • 2 courgetten (+/-25 cm lang), in blokjes
  • 1 ui (in stukken)
  • 2 soeplepels solo
  • 1 geschilde dikke bloemige aardappel (in blokjes)
  • 4 Roma tomaten in stukken gesneden
  • 2 blaadjes lavas
  • 2 liter water
  • 1 knorr bouillon keteltje groenten
  • 1 knorr bouillon keteltje kip
  • peper&zout (pezo)
  1. Smelt de solo in een soepketel en fruit daarin de blokjes ui glazig, voeg de blokjes courgette toe en laat onder gesloten deksel gedurende enkele minuten zachtjes stoven.
  2. Bevochtig met 2 liter water en voeg de bouillon keteltjes toe en de aardappelblokjes, laat 15 minuten koken, voeg dan de tomaten en de lavasblaadjes toe en een weinig pezo.
  3. Laat nog 5 minuten koken.
  4. Zet de ketel van het vuur en laat 30 minuten afkoelen.
  5. Mix de soep grondig en kruid bij met pezo.
Victor S.