courgettesoep met verse basilicum

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg Courgettes
  • 1,1 liter kippebouillon
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1/2 dl slagroom
  • 1 ea stokbrood
  • 1/4 bosje Basilicum
  • 1/4 bosje Peterselie
  • 25 gr Geraspte kaas
  • 25 gr pijnboompitten
  • peper / zout
  1. Courgettesoep:
  2. - Was en snijd de courgettes in blokjes van circa 2 1/2 cm.
  3. - Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan, zet de courgettes
  4. en 2 teentjes knoflook aan
  5. (belangrijk: knoflook mag absoluut niet bruin worden)
  6. - Laat het geheel 20 minuten garen met 2,5 dl kippenbouillon
  7. en pureer daarna met de staafmixer.
  8. - Voeg de rest van de bouillon toe en breng de soep op smaak
  9. met zout en peper.
  10. Pesto:
  11. - Hak de basilicum en peterselie grof en pureer deze samen
  12. met de resterende olijfolie en knoflook in een hoge
  13. maatbeker.
  14. - Bruneer de pijnboompitten in een bakpan.
  15. - Snijd ondertussen het stokbrood in dunne plakjes en smeer
  16. deze in met olijfolie. Verwarm de oven voor tot 200 graden en
  17. laat de plakjes cabatta circa 6 minuten in de oven roosteren.
PascalVB