Courgettesoep met grijze garnalen

12 30 0 5
Aantal personen:
  • 3 courgettes
  • 2 uien
  • solo, bakken en braden
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1 dl sojaroom
  • 150 gr gepelde grijze garnalen
  • 2 el fijngesnipperde verse dille
  • zwarte peper&zeezout (pezo)
  1. Pel de uien en hak ze grof. Snij de courgettes in stukken.
  2. Smelt 2 soeplepels solo in een hoge kookpot en stoof er de ui en courgettes in aan.
  3. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook, laat ongeveer 20 minuten op een zacht vuur pruttelen.
  4. Mix de soep met een staafmixer, breng op smaak met pezo.
  5. Roer de room door de hete soep en schep ze in 4 warme soepborden.
  6. Verdeel er de garnalen over en werk af met dille.
  7. Tip: indien u, net zoals ik, zelf courgettes kweekt, laat ze dan niet te dik worden, dan heeft u minder pitten.
Victor S.