Courgettesoep met gegrilde paprika

907 30 4 5
Aantal personen:
  • 2 blokjes Knorr Finesse groentebouillon
  • zout
  • 3 eetlepels Solo vloeibaar
  • light room
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje look
  • versgemalen zwarte peper
  1. Snij de courgettes in plakjes.
  2. Pel en hak de ui fijn.
  3. Verwarm 2 eetlepels Solo in een pan met een dikke bodem en braad de ui zachtjes glazig.
  4. Schep de courgette erdoor en bak alles 3-4 minuten op zacht vuur.
  5. Voeg de bouillonblokjes en 1 liter water toe en kook de courgette in 10 minuten zachtjes gaar.
  6. Verwarm de ovengrill voor.
  7. Snij de paprika in dunne, lange reepjes en halveer ze.
  8. Schep in een bakblik de paprika met de uitgeperste knoflook, 1 eetlepel Solo en zout en peper naar smaak.
  9. Schuif het bakblik onder de grill en rooster de paprika in 3-5 minuten gaar, draai regelmatig om.
  10. Pureer de courgettesoep met een staafmixer en breng de soep romig op smaak met light room.
  11. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  12. Schep de courgettesoep in vier diepe borden en leg de geroosterde paprika erin.
Solo
Meer inspiratie

SoepVoorgerechtVegetarisch