Courgettesoep met boursin

16 25 5 5
Aantal personen:
  • 2 kruimige aardappelen in stukken
  • 3 grote courgettes ongeschild in blokjes
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 flinke tenen knoflook geperst
  • 100 gr boursin
  • 1 scheut droge witte wijn
  • peper uit de molen
  • 4 groente bouillonblokken
  • ruim 1,5 liter water
  • 1 klont boter en 1 el olijfolie
  • gesnipperde bieslook
  1. Smelt de boter met de olijfolie in een pan en smoor de uien licht zo'n minuut of 5 . Voeg de knoflook en de kleingesneden courgette toe en smoor gedurende een 7 minuten.
  2. Voeg het water, de bouillonblokken de aardappelen en de scheut witte wijn toe .Laat dit geheel 15 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Pureer de soep en laat er dan de boursin in smelten. Warm het geheel nog even goed door. Serveer in kommen of op borden en strooi er gesnipperde bieslook over.
Love to Cook