Courgettensoep

13 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 stukken prei (wit gedeelte)
  • 2 stuks dikke uien
  • 2 stuks vleesbouillonblokjes
  • 1 stuk vergiet courgetten
  • 2 takken selder
  • 1 stuk peterselie
  • 1 wolkje melk of room
  • 1 pakje geraspte kaas (facultatief)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje Boursin (facultatief)
  1. Snijd het witte gedeelte van de prei in stukjes.
  2. Voeg de gesneden uien toe.
  3. Laat dit mengsel glazig worden.
  4. Voeg de vleesbouillonblokjes toe.
  5. Laat dit samen de courgetten lichtjes gaar worden (niet volledig !).
  6. Voeg de selder toe.
  7. Na een tijdje nemen we deze er wel terug uit.
  8. De blaadjes van de selder snijden we fijn en voegen dit opnieuw toe.
  9. Voeg het water toe, evenals de peterselie.
  10. Tot slot voegen we nog een wolkje melk of room toe en knijpen 2 teentjes knoflook uit.
  11. Eventueel (naar keuze) een beetje geraspte kaas toevoegen.
  12. Een andere mogelijkheid is om een blokje boursin toe te voegen om wat extra smaak te brengen.
  13. Smakelijk !
Stien_2