Courgettebootjes op een zee van tomatensaus

25 60 2 5
Aantal personen:
  • 2 courgettes
  • 500 g gehakt
  • 1 blik tomaten
  • Solo Vloeibaar
  • olijfolie
  • 1 teentje look
  • 1 kleine ui
  • basilicum
  • pijnboompitten
  • geraspte parmezaan
  • peper
  • zout
  • 1 ei
  • paneermeel
  1. Snij de courgettes overlangs in tweeën en haal er met een lepeltje de zaadlijsten uit.
  2. Bestrooi met peper en zout.
  3. Meng het gehakt in een grote kom met het teentje look, de fijngesnipperde ui, wat basilicumblaadjes, de pijnboompitten, het ei en paneermeel.
  4. Verdeel het gehakt in 4 'worstjes' over de courgettes en druk wat aan.
  5. Sprenkel wat Solo Vloeibaar in een ovenschotel en giet er de gepelde tomaten in.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C.
  7. Schik de courgettebootjes op de tomatenzee en sprenkel er wat olijfolie over. Strooi er dan een beetje parmezaankaas over.
  8. Bak de bootjes 20-30 minuten in de oven op 180°C, tot de courgettes beetgaar zijn.
Joris V
Meer inspiratie

RijstHoofdgerechtLente