COURGETTEBOOTJE

1 40 0 5
Aantal personen:
  • - 3 courgettes
  • 100 g champignons
  • 6 kerstomaatjes, in plakjes
  • - 1 preistengel
  • - 1 selderijstengel
  • 50 g geraspte Emmentaler
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • zout & peper
  1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de courgette in de lengte door en lepel er voorzichtig het vruchtvlees uit. Snij het vruchtvlees fijn.
  2. Stap 2: Snij de prei, selder en champignons fijn.
  3. Stap 3: Verwarm de olijfolie en stoof hierin de prei, selder en champignons. Voeg het vruchtvlees van de courgette toe en kruid met peper en zout.
  4. Stap 4: Schik de halve courgettes in een ovenschaal. Vul ze met het groentemengsel, leg er plakjes kerstomaat op en bestrooi met de kaas. Zet 30 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met gehakte peterselie.
  5. Tip: Je kan de gevulde courgette serveren met tomatensaus.
NelekeP