Courgette-walnoten muffins

3 30 5 5
Aantal personen:
  • 110 g walnoten
  • 1 tot 2 tot 3 courgettes (afhankelijk van de grootte)
  • 2 eieren
  • 375 g zelfrijzende bloem
  • 220 g kristalsuiker
  • 120 g boter
  • 1.5 theelepel kaneel
  1. Smelt de boter op een laag vuurtje.
  2. Was de courgettes, snij ze overlangs en verwijder de zaden. Rasp daarna de courgettes, vang ook het vocht op dat hierbij vrijkomt. Je hebt 450 g geraspte courgette + sap nodig.
  3. Meng de geraspte courgette en het sap onder de gesmolten boter.
  4. Voeg de eieren toe en meng goed.
  5. Voeg de suiker en de kaneel toe en meng weer goed.
  6. Zeef de zelfrijzende bloem en meng weerom goed tot je een stevig beslag krijgt.
  7. Hak de walnoten en voeg deze toe onder het beslag.
  8. Zet papieren muffinvormpjes in het bakblik en vul de vormpjes met het beslag tot ongeveer 3/4.
  9. Bak gedurende 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Mommy N