Courgette frites uit de oven met tomatendip een aparte amuse.

15 35 4 5
Aantal personen:
  • Voor de tomatendip
  • 500 gr tomaten,gepeld,zonder kern,zeer fijn gesneden
  • 2 el witte wijn azijn
  • 1 el honing
  • 1 el zeer fijn gesneen ui
  • 2 tl verse basilicum fijn gesneden
  • peper en zout
  • Voor de courgette frites
  • 3 courgettes in lengte gesneden zonder de zachte kern
  • 1 kopje broodkruim
  • 1 kopje bloem
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl vers gemalen peper
  • 2 eieren geklopt
  1. Meng alle ingrediënten voor de tomatendip in een blender en maak hier een glad mengsel van.
  2. Doe dit mengsel vervolgens in een steelpannetje en laat deze gedurende 3 tot 5 minuten sudderen totdat deze geheel verwarmd is.
  3. Zet de dip vervolgens in de koelkast om af te koelen.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  5. Meng in een middelgrote kom de broodkruimels met de ¼ theelepel peper en de ½ theelepel zout. In een tweede kom het bloem en in een derde de geklopte eieren.
  6. Dip de courgette frites eerst in het bloem, vervolgens in de geklopte eieren en rol ze vervolgens door de broodkruimels. Leg de bedekte courgette frites op een bakplaat met bakpapier en zet deze vervolgens gedurende 20 minuten in de oven. Laat de frites iets afkoelen voordat je deze met de tomatendip serveert.
  7. Je kunt eventueel van bakpapier "friteszakjes " vouwen en deze met de "courgettepatatjes "vullen voor elke gast.
Love to Cook