Courgette blini’s met kruidencrème

15 30 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 300 g courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g fijne bloem (fluïde)
  • 3 eieren
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
  • vloeibare margarine
  • 1 dl crème fraîche
  • verse tuinkruiden (bijvoorbeeld bieslook, platte peterselie, munt, basilicum)
  1. Was de courgettes, snijd de uiteinden eraf en rasp de courgettes. Meng de geraspte courgette met een snuifje zout en laat uitlekken in een zeef.
  2. Verwarm de oven voor op 150°C.
  3. Pel de knoflook en hak deze fijn.
  4. Hak de tuinkruiden fijn en meng deze met de crème fraîche. Breng de kruidencrème op smaak met zout en eventueel verse peper.
  5. Mix een glad beslag van de bloem, eieren, het bouillonketeltje en 2 dl water. Druk het vocht zoveel mogelijk uit de geraspte courgette en meng de geraspte courgette met de knoflook door het beslag.
  6. Verhit 2 el vloeibare margarine in een pan en schep 4 hoopjes beslag in de pan. Bak de blini’s tot ze net droog zijn, draai ze nog even om tot de onderkant gekleurd is.
  7. Houd de blini’s warm in de oven tot het opdienen.
  8. Serveer de blini’s met de koude kruidencrème.
Knorr
Meer inspiratie

GroenteVoorgerecht