Cotriade met pollak

1 35 0 5
Aantal personen:
  • 4 stukken pollak van 150g
  • 2 uien
  • 2 grote wortelen
  • 6 vastkokende aardappelen
  • 1/2 citroen
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 klontje boter
  • peper en zeezout
  1. Snijd de uien in ringen en de wortelen in schijfjes.
  2. Laat een klontje boter smelten in een pot. Voeg de ui en de wortel toe. Laat 1 minuut zacht stoven.
  3. Snijd ondertussen de geschilde aardappelen in schijfjes. Voeg de aardappelen toe. Overgiet met water tot alles onder staat. Zout.
  4. Laat 10 minuten koken onder deksel.
  5. Leg de gepeperde en gezouten visfilets op de groenten. Laat 12 minuten verder koken op zacht vuur.
  6. Schep de vis voorzichtig uit de pan. Laat de groenten uitlekken en leg ze op een schotel. De vis komt er bovenop. Besprenkel met citroensap en bestrooi met peterselie.
stey