Cordon bleu

6 30 0 5
Aantal personen:
  • paneermeel
  • 4 varkensfiletlapjes
  • 2 eieren
  • 100 gr emmentaler, in plakjes
  • 4 plakken gerookte achterham
  • 50 gr boter
  • coctailprikkers
  1. - strooi het paneermeel op een plat bord
  2. - snijd de varkensfiletlapjes als een pitabroodje open, bedek ze met vershoudfolie en sla ze zo plat mogelijk met een steelpan
  3. - klop de eieren los in een kom, bestrijk de opengesnede binnenkant van het vlees royaal met ei
  4. - vul de varkensfilets met een dubbelgevouwen plak ham en de kaas
  5. - zet de filets vast met een coctailprikker
  6. - wentel de filets door het losgeklopte ei, bestrooi met peper en zout en wentel ze vervolgens door het paneermeel
  7. - verhit de boter in een pan met antiaanbaklaag
  8. - bak de cordon bleus aan beide zijden in ca 10 min gaar en goudbruin
  9. Lekker met groene asperges en aardappelgratin.
Lydievr
Meer inspiratie

FransVleesHoofdgerechtLente