Coquilles Saint Jacques (Sint-Jacobs schelp) in citroenroomsaus

5 14 4 5
Aantal personen:
  • 4 coquilles schoongemaakt
  • 1 sneetje bruinbrood
  • 1 bio citroen
  • 125 ml slagroom
  • peper en zout
  • 1 el blad peterselie gesnipperd
  • 1 eidooier
  • 1 klont roomboter
  1. Spoel de coquilles even af en dep ze droog met keukenpapier. Rooster het sneetje brood circa 10 minuten in een oven van 160 graden. Vermaal het dan in de keukenmachine tot fijne kruimels ( of rol fijn in een stevig plastic zakje met een deegroller) Zet even opzij en maak dan de citroen saus.
  2. Verwarm de room met de citroenrasp en het sap van een halve citroen in een pannetje. Laat dit zachtjes 5 minuten trekken.
  3. Laat dan de klont roomboter in het roommengsel smelten en laat dit geheel even iets afkoelen.
  4. Klop er dan de eidooier door zodat de saus iets indikt. Breng op smaak met wat peper en zout.
  5. Bak het broodkruim knapperig in een beetje boter.
  6. Bak de coquilles in een hete koekenpan in 2 minuten aan elke kant goudbruin.
  7. Schep wat saus in een schaaltje en leg er de coquille in. Werk af met wat gesnipperde platte peterselie en broodkruim en serveer direct
Love to Cook