Coquilles met waterkers, erwt, fritter en currysaus

10 40 5 5
Aantal personen:
  • 6 coquilles
  • 120 gram erwtjes (diepvries)
  • 20 gram waterkers blaadjes
  • 3 eieren
  • 1 tl komijn
  • 50 gram paneermeel
  • 60 gram feta
  • 1 citroen
  • 1 tl bakpoeder
  • peper
  • zout
  • Solo
  • 1 sjalot
  • 1 el Madras Curry poeder of kerriepoeder
  • 40 ml witte wijn
  • 125 ml groentebouillon
  • 50 ml room
  • Solo
  1. Bereidingswijze currysaus
  2. Pel de sjalot en hak fijn. Verhit een stoofpotje met een beetje Solo. Fruit hierin de sjalot even aan. Schep de currypoeder bij de bakkende sjalot. Roer goed. Laat nog 1min meebakken. Blus met de witte wijn en laat even goed doorkoken. Giet hierbij nu de bouillon en room en laat nog even doorkoken.
  3. Bereidingswijze coquilles en fritters
  4. Breng water aan de kook en voeg een beetje zout toe aan het water. Blancheer hierin even de erwtjes, giet af en spoel direct met koud water. Laat de erwtjes goed uitlekken.
  5. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en zet even opzij. Doe de eierdooiers in een mengkom, roer even los samen met de komijnzaadjes. Hak de waterkers blaadjes iets fijner en voeg bij de losgeroerde eierdooier samen met de erwtjes, citroenzeste, paneermeel, verkruimelde feta en bakpoeder. Kruid met peper en zout. Meng goed.
  6. Klop de eiwitten nu stijf en meng dit met een spatel onder het erwt-waterkers mengsel. Dit mengsel ziet er heel dik en niet samenhangend uit maar dat komt allemaal goed.
  7. Verhit een pan met een klontje Solo. Lepel ongeveer 2el van het mengsel in de pan, duw iets platter en bak ongeveer 3 a 4min per kant zodat ze mooi goudbruin zijn. Als je een mooi rond koekje wilt, kan je best met bakringen werken.
  8. Laat de gebakken fritters even uitlekken op een stukje keukenpapier.
  9. Bak net voor het serveren de coquilles in een hete pan met een beetje Solo. Bak ze ongeveer 2min per kant.
  10. Verdeel de fritters over de borden en leg hierop een gebakken coquille. Werk af met de currysaus.
  11. Serveer direct Smakelijk !
Elien's Cuisine