Coquilles met doperwt en munt puree. En een variatie met avocado

15 20 0 5
Aantal personen:
  • 12 coquilles
  • 2 el verse munt grof gehakt
  • 400 gr diepvries doperwten
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1/2 tl zout
  • 3 el boter
  • vers gemalen peper
  • 1 tl vers geperst citroensap
  • 1 ruim snufje paprikapoeder
  1. Soms doet een titel niet echt recht aan een lekker gerecht en dit is er zo eentje. Kort gebakken coquilles op een bedje van doperwten puree en een beetje munt. Het recept is alweer een gouwe ouwe, maar als een feestelijk voorgerecht is dit een snel en makkelijk recept.
  2. Vul een kleine steelpan met een klein laagje water. Breng aan de kook, voeg de doperwten toe en kook voor ongeveer 3 minuten.
  3. Doe de erwten in een blender en voeg de munt, knoflook, zout en peper toe en blend tot het glad is. Proef en voeg eventueel zout en peper toe.
  4. Doe de erwtenpuree weer terug in de steelpan om het warm te houden.
  5. In een koekenpan verhit je de boter op medium hoog vuur. Voeg het citroensap en de paprika toe. Zodra de boter begint te schuimen voeg je de coquilles toe, Bak ongeveer 2 minuten aan elke kant of tot net gaar en goudbruin aan de bovenkant.
  6. Schep de erwtenpuree in vier niet te diepe soep borden, maak hier een bedje van en plaats dan de gebakken coquilles erboven op.
  7. Bron : de glazen vork Eigen foto
  8. VARIATIE
  9. Een heerlijk klein tussengerecht. Klassieke smaken, maar zo ongelooflijk lekker!
  10. Kerst tussengerecht
  11. Ingrediënten (4 pers) 4 coquilles, 2 kopje doperwten, 2 sjalot, 2 teentje knoflook, 2 eetl. crème fraîche, handje munt, bouillon, boter, lompeitjes ter garnerin
  12. Bereiding: Snij de sjalot en knoflook fijn. Verwarm een beetje boter in een kleine pan en fruit de sjalot op zacht vuur aan. Doe de knoflook erbij en bak even mee. Doe vervolgens de doperwten erbij en voeg zoveel bouillon toe dat de doperwten net onder staan. Kook in ongeveer 4 minuten de doperwten gaar. Pureer dan fijn met een staafmixer. Hak de munt fijn en roer de munt samen met crème fraîche door de puree. Verwarm in een koekenpan boter en bak de coquilles (kort, max 3 minuten) op hoog vuur. Doe de puree in een schaaltje en leg daarop de coquille. Garneer met een klein beetje lompeitjwes
  13. Variatie 2
  14. 150 gr doperwten,1 rijpe avocado,3 plakjes ontbijtspek ,1 teentje knoflook, ½ blokje groentebouillon,klontje boter,klontje boter,6 coquilles,tuinkers om te garneren
  15. Bereiding
  16. Leg de plakjes ontbijtspek op een stuk bakpapier en bak in de oven op 200 graden krokant. Of bak krokant in een droge koekenpan.
  17. Hak de knoflook fijn en bak in een klein beetje van de boter aan. Voeg de erwtjes toe en giet er water bij zodat ze net onder water staan. Verkruimel de halve bouillonblok bij de erwtjes en kook ze in 4 a 5 min gaar. Pureer met de erwtjes met een staafmixer helemaal fijn. Voeg de avocado in stukken toe en pureer mee zodat er een groene egale massa ontstaat.
  18. Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de coquilles met peper en zout. Bak ze op hoog vuur aan beide kanten 2 minuten. Schep wat doperwten-avocado puree in een amuse schaaltje en leg de coquille er op. Verkruimel de pancetta in grove stukken en leg een paar stukjes op de coquille. Garneer met tuinkers.
Love to Cook