Coquilles met champagnesabayon

130 0 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • olijfolie
  • verse kruiden (peterselie, basilicum, kervel,…)
  • aardappelen
  • bieslook
  • lenteui
  • 8 coquilles
  • 1,2 dl champagne of schuimwijn brut
  • 1,2 dl visfumet
  • 4 eidooiers
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  1. Maak een kruidenolie van goede olijfolie met peterselie, basilicum, kervel, …of wat je in huis hebt
  2. Kook aardappelen en plet ze tot puree, werk af met melk en room, peper, zout en nootmuskaat en versnipper de bieslook en fijngesneden lenteui.
  3. Maak de sabayon: warm de champagne met de visfumet en klop de eidooiers erbij au bain Marie tot je een schuimige saus bekomt. Kruid met peper en zout.
  4. Grill of bak de coquilles.
  5. Vul een ring met puree, leg de coquilles errond en napeer met de saus.
  6. Laat enkele druppels kruidenolie errond vallen.
patjepoeke