Coquilles in parmaham met doperwtenpuree

8 15 5 5
Aantal personen:
  • 12 stuks cocuilles
  • 6 plakjes rauwe ham gehalveerd( parmaham)
  • 300 gr doperwtjes uit de vriezer
  • 2 el ( room) boter
  • 1 handvol munt klein gesneden
  • pezo uit de molen
  • 4 el crème fraîche
  1. Zet een pannetje op het vuur en smelt daarin twee eetlepels roomboter. Voeg de doperwtjes toe en een scheut warm water en laat dit 10 minuten op een medium-laag vuur staan. Haal van het vuur, Voeg fijngesneden munt toe en de crème fraîche en pureer met een blender of staafmixer.
  2. Wikkel de coquilles in de plakjes rauwe ham en bak 2 minuten per kant in wat olie in een koekenpan. Breng de puree op smaak met zout en peper en serveer met een warme coquille.
  3. Je kunt de puree op een amuse lepel leggen en dan de coquille erop leggen.
  4. Of serveer er 3 op een klein bordje met de doperwtenpuree als voorgerechtje.
  5. Bron Culi aangepast recept
Love to Cook