Coq Au Vin

5 90 0 5
Aantal personen:
  • 60 gr Boter
  • 6 Sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gr Ontbijtspek in blokjes
  • 1 Juslepel Cognac
  • 40 gr Bloem
  • 7 dl Droge wijn bijv. bourgogne
  • 250 gr Kleien champignons
  • 1 blaadje Laurier
  • 2 takjes Rozemarijn
  • 2 eetlepels Peterselie
  • Peper en Zout
  1. Kipdelen kruiden met zout en peper. In braadpan boter smelten en sjalot, knoflook en spekjes ongeveer 3 minuten zachtjes bakken. Mengsel met schuimspaan uit pan nemen en apart houden.
  2. In achtergebleven bakvet kip in ongeveer 7 minuten rondom goudbruin bakken. ( afzuigkap afzetten! ). Verwarm de cognac in een juslepel ( niet helemaal volschenken ) boven een gas- of kaarsvlam. Houd de juslepel iets schuin, zodat de vlam bij de cognac komt en giet de brandende cognac direct over de dip in de pan. Als vlammen gedoofd zijn, bloem in pan strooien en ongeveer 2 minuten meebakken.
  3. Wijn erbij schenken en aan de kook brengen. Champignons en kruiden toevoegen en afgedekt in ongeveer 45minuten zachtjes gaarstoven. Na 30 minuten sjalotmengsel door wijnmassa roeren en mee laten stoven.
datahaag