Coq au vin

30 180 5 5
Aantal personen:
  • 8 kippendijen
  • 1 fles rode wijn
  • 4 takjes verse tijm
  • 4 el olijfolie
  • 4 winterwortelen
  • 250 gr spekblokjes
  • 400 gr sjalotten
  • 500 gr champignons
  • 8 teentjes look
  • 1 l rundsbouillon
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • peper & zout
  1. Leg de kippendijen in een diepe schaal waar zij net in passen. Voeg de wijn en tijm toe. Laat minimaal 2 uur marineren, keer af en toe. Neem de kippendijen uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Verhit de olie in een diepe braadpan en bak de kippendijen rondom aan. Neem de kippendijen uit de pan. Doe het spek in dezelfde pan en bak 5 minuten. Voeg de sjalotten toe en bak 3 minuten mee. Veeg de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier, snij ze in 4-en en bak ze mee. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de wortel toe en laat dit alles zo'n 10 minuten bakken.
  3. Doe de kippendijen terug in de pan en voeg de marinade en bouillon toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat min. 1 uur op laag vuur stoven. Haal de kippendijen uit de pan. Leg ze op een schaal en dek ze af met aluminiumfolie.
  4. Meng in een kom de boter en de bloem. Voeg beetje bij beetje toe aan het mengsel in de pan. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
  5. Schep de saus over de kippendijen.
  6. Lekker met aardappelpuree
Sambaatje