Coq au vin ( haantje in de rode wijn ).

7 60 4 5
Aantal personen:
  • 800 GR KALKOENBOUTEN
  • 100 GR BRUNOISE VAN WORTELEN GEBLANCHEERD
  • 100 GR BRUNOISE VAN KNOLSELDER GEBLANCHEERD
  • 24 KLEINE ZILVERUITJES
  • 60 GR SPEKREEPJES
  • 1 SCHEUTJE COGNAC
  • 100 GR CHAMPIGNONS IN SCHIJFJES
  • 1 EETLEPEL HONING
  • 1 SNUIFJE NOOTMUSKAAT
  • 1 BLAADJE LAURIER
  • 1 TAKJE TUINKERS
  • 1/2 LITER RODE WIJN
  • 1 TEENJE LOOK
  • 1 KLEIN SJALOTJE
  • 1 GEUT OLIJFOLIE
  • 1 SNUIF PEPER EN ZOUT
  • 1 TAKJE TIJM EN ROZEMARIJN
  1. KRUID DE KALKOEN MET PEPER , ZOUT , NOOTMUSKAAT.
  2. VERHIT DE OLIJFOLIE EN VOEG DE KNOFLOOK , LAURIER , TIJM , EN ROZEMARIJN TOE . BAK HIERIN DE KALKOEN . LAAT MOOI AANKORSTEN EN LAAT DAARNA ZACHT SUDDEREN . GLACEER DE ZILVERUITJES IN WAT BOTER EN SUIKER . BAK DE SPEKREEPJES UIT . BAK HET SJALOTJE IN WAT BOTER EN LAAT DE WORTELBLOKJES , CHAMPIGNONS , EN KNOLSELDER MEESTOVEN . KRUID MET PEPER EN ZOUT . HAAL DE KALKOENSTUKKEN UIT DE PAN EN GIET OVERTOLLIG VET WEG . DEGLACEER DE PAN MET COGNAC EN WIJN EN LAAT STERK INKOKEN TOT SAUS DIKT . NAPPEER DE KALKOEN MET DE SAUS EN SERVEER MET KROKETTEN .
Izegem 54