Cookies

386 30 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 60 g Solo
  • 110 g suiker
  • 0.5 koffielepel droge gist
  • 120 g bloem
  • 1 mespunt zout
  • 50 g cacaopoeder
  • 1 ei
  • 60 g fijngestampte zwarte chocolade
  • 4 druppels vanille-extract
  1. Verwarm de oven voor op 185°.
  2. Meng in een kom 60 g Solo en de suiker tot een romige massa.
  3. Voeg het ei toe.
  4. Los de gist op in een beetje water en meng met de bloem, het zout en het cacaopoeder.
  5. Voeg de druppels vanille-extract toe.
  6. Voeg dit mengsel beetje bij beetje toe aan het deeg terwijl u blijft roeren.
  7. U bekomt dan een romig deeg.
  8. Voeg de stukjes chocolade toe en meng goed.
  9. Vet een bakplaat in met een beetje Solo.
  10. Doe er kleine hoopjes van de pasta op (de grootte van een koffielepel) en zorg dat u voldoende plaats laat tussen de hoopjes.
  11. Laat ze 10 à 15 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
  12. Laat lichtjes afkoelen vooraleer u de koekjes op een rooster legt.
Solo
Meer inspiratie

Noord-AmerikaansPatisserie