Consommé van rode biet

4 60 0 5
Aantal personen:
  • soepvlees
  • rode bieten
  • prei
  • selder
  • wortelen
  • droge sherry
  • rundsbouillon blokjes
  • boter
  1. trek een stevige boullion met het soepvlees en de groenten (behalve de rode biet en het wit van de prei)
  2. Haal het soepvlees er uit en koel de vloeistof af. Na dan een tijdje in de koelkast is ook het verharde vet er af te scheppen
  3. Zeef de vloeistof door een puntzeef
  4. De geschilde rode bieten in plakken van een halve centimeter snijden en in de vloeistof laten koken ( een half uur) Na die tijd is de helrode kleur uit de biet overgegaan naar uw vloeistof en kunnen de plakken er terug uitgehaald worden en weggegooid.
  5. Het wit van de prei in fijne stukjes snijden en in een tefalpan zachtjes stoven in boter en zelfs een beetje laten aan bakken zodat ze lichtbruin zijn
  6. Breng uw vloeistof op smaak met zout, peper en rundsbouillon
  7. Giet de gebakken preisnippers bij het vocht en roer het goed om.
  8. Een flinke scheut droge sherry zal de soep compleet maken en een speciaal aroma geven .
Johanna1966