Consomme van Noordzeegarnalen

5 40 5 5
Aantal personen:
  • 2 st prei
  • 2 st wortel
  • 1 st selder
  • 8 st eiwitten
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 400 gr wijting
  • 3 l visbouillon(mag van blokjes eventueel)
  • 500 gr ongepelde garnalen
  • 100 gr gepelde garnalen
  • 1 st courgette in julienne gesneden
  • 1 halve knolselder in julienne gesneden alsook 1 grote wortel
  1. Maak de prei, de wortel en de selder schoon en en snij deze groenten fijn. Pel het teentje knoflook en snipper het fijn.
  2. Klop de eiwitten een beetje los en spatel deze onder de groenten samen met de tomatenpuree. Hak de ongepelde garnalen grof , fruit deze even aan in wat olie, laat wat afkoelen en meng deze onder de eiwitten. Maal de wijting fijn en meng deze onder het eiwit-groente-garnalenmengsel.
  3. Breng de visbouillon op smaak en giet dit, kokend, op de eiwitten, even kort roeren en vervolgens zachtjes aan de kook brengen zonder verder te roeren! (het is de bedoeling dat als de bouillon kookt er een groentekoek aan de oppervlakte ontstaat).
  4. Giet de bouillon, na 40min. zachtjes trekken, tenslotte door een neteldoek. Serveer de soep met de "parisiennegroentjes"
  5. beetje werk aan maar zooooooooooooooo heerlijk lekker!!!
hildeke3105