consommé van gerookte bospaddestoelen

9 100 4 5
Aantal personen:
  1. 1 grote soepkip 200 g witte paddestoelen kervel
  2. 6 uien 300 g rundsgehakt
  3. 8 wortelen 6 eiwitten 2 wortels
  4. 1 witte selder 3 wortelen 2 rapen
  5. 1 prei 3 takjes selder 1 courgette
  6. bouquet garni 1 potje tomatenpuree 300 g boschampignons
  7. pezo rookoven
  8. neteldoek en puntzeef
  9. Voorbereiding:
  10. Trek een goede kippenbouillon met soepkip, wortel, ui, prei, tijm en laurier. Laat de bouillon minsten een uur of twee zachtjes pruttelen. Laat daarna afkoelen, zeef de soep en zet een nachtje weg in de koelkast. Schep het bovendrijvende vet van de soep.
  11. Meng eiwitten, gehakt, tomatenpuree, kleingesneden wortel, prei en selderij kruid met peper en zout
  12. Rook 200 g paddestoelen hevig en kort in een klein rookoventje.
  13. Meng na afkoeling de paddestoelen onder het gehakt- en eimengsel.
  14. Breng de soep aan de kook, roer er de brei onder.Blijf roeren tot de koek volledig onder de bouillon zit. Laat een uur zachtjes koken. Zeef dan de consommé door een zeef waarin zich ook een schoon keukendoek bevindt.
  15. Maak ondertussen pareltjes van de groenten en blancheer ze mooi al dente. Koel af
  16. Reinig de champignons en bak ze aan in boter. Kruiden met peper.
  17. Doorgeven:
  18. Breng de consommé aan de kook, laat er de groenten in dwarrelen, vergezeld van wat aangebakken fijngesnipperde paddestoelen.
  19. Werk af met kervel
bjorn dillen