Consommé met langoustines en morieljes

406 12 3 5
Aantal personen:
  • 4 eetlepels mirepoix (fijngesneden blokjes van knolselder prei voetselder en wortelen)
  • 4 dl krachtige rundconsommé
  • 1 eetlepel Solo
  • 10 morieljes
  • 8 grote langoustines
  • 4 eetlepels light room
  • 2 eetlepels truffeljus
  • peper en zout
  • 16 basilicumblaadjes voor de presentatie
  • 12 vesnipperde basilicumblaadjes
  1. Kook de mirepoix beetgaar in de consommé.
  2. Warm de morieljes even op in de Solo.
  3. Leg de langoustines in een stoommandje.
  4. Breng een weinig water aan de kook in een stoompan en hang daarin het stoommandje.
  5. Laat de langoustines 2 minuten stomen.
  6. Klop de light room op met de truffeljus en breng op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel de mirepoix over vier borden.
  8. Leg daarop de morieljes en ten slotte de langoustines.
  9. Lepel er de warme consommé rond en strooi er de versnipperde basilicum over.
  10. Druppel er de light room in en versier met basilicumblaadjes.
Solo