Confituur van perzikken-abrikoos en amandel

0 70 0 5
Aantal personen:
  • 500g perzikken 500g abrikozen, 20 g gepelde amandelen, 640g fijne kristalsuiker, 1 citroen
  1. Snij de perziken en de abrikozen in twee en haal er de pitten uit. Snij de vruchten in kleine stukjes. (hetzij 800g netto aan vruchtvlees)
  2. Giet de suiker en 15cl water in een confituurkookpot of een roestvrijstalen kookpot met dikke bodem en breng de mengeling langzaam aan de kook. Laat 5 minuten koken. Voeg het fruit en het citroensap toe en laat al roerend verder koken terwijl je regelmatig afschuimt.
  3. Snij de amandelen in de lengt in 4, voeg deze bij de confituur en laat nog 5 minuten garen.
  4. Giet in gesteriliseerde confituurpotten. Sluit de potten en draai ze om tot ze volledig afgekoeld zijn, indien het potten met een deksel zijn.
ingeborg007