Condérijst

2 60 2 5
Aantal personen:
  • 1 l melk
  • 1/2 st. vanillestok
  • 0,150 kg ronde korrelrijst
  • 0,050 kg boter
  • 0,160 kg griessuiker
  • 0,100 l liaison
  • 0,100 l room
  • Zout
  1. Ronde korrelrijst in koud water spoelen en laten uitlekken.
  2. Een kookpot inboteren.
  3. Melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook brengen.
  4. Gespoelde rijst, zout en de rest van de boter met melk mengen.
  5. Aan de kook brengen, regelmatig roeren met een spatel.
  6. Vanillestok verwijderen.
  7. Met boterpapier toedekken en met een deksel afsluiten.
  8. In een oven bij 200°C gedurende 35 minuten garen (zonder te roeren).
  9. Na volledige gaartijd griessuiker toevoegen en nog even doorkoken.
  10. Met een liaison binden en in een ijskoude terrine koud roeren.
  11. De rijst in met watergespoelde vormpjes (tulbandvorm) scheppen.
  12. Laten afkoelen.
Breggie