Condérijst

6 30 3 5
Aantal personen:
  • 1 l Melk
  • 125 gr Dessertrijst
  • 2 zakjes Vanillesuiker
  • 6 el Suiker
  • 12 gr Gelatine
  • 2 Eidooiers
  • Likeur
  • 2 Eiwitten
  • 1/4 l slagroom
  • 4 el Poedersuiker
  • 1 blik Abrikozen
  • Citroensap
  • Fruit
  • 2 dl Slagroom
  1. Kookpot omspoelen met koud water (tegen aanbranden)
  2. Melk aan de kook brengen,rijst toevoegen , even omroeren . 40 min laten pruttelen.
  3. Suiker en vanillesuiker erdoor roeren en nog even laten pruttelen.
  4. Geweekte gelatine erin oplossen.
  5. Eidooiers en likeur erdoor roeren
  6. Laten afkoelen
  7. 1/4 L Room opkloppen met 2 el poedersuiker . Eiwitten stijfkloppen
  8. Beide onder de rijstmassa scheppen
  9. In vormen brengen en laten opstijven.
  10. Saus : Abrikozen met een deel van het vocht en citroensap pureren , eventueel suiker aan toevoegen.
  11. Ontvormen en versieren met fruit, nopjes slagroom (2 dl room opkloppen met 2 el poedersuiker) en abrikozensaus.
Mieke 100