Condee rijst met sinaasappel:

17 120 0 5
Aantal personen:
  • 250 gram dessertrijst
  • 1 l melk
  • 2 vanillestokjes
  • 150 gr griessuiker
  • 2 eidooiers
  • 4 gelatineblaadjes
  • een klein stukje citroenschil (met zoweinig mogelijk wit)
  • 750 ml room
  • 100 gr griessuiker
  • 2 sinaasappelen
  1. Kook de melk met de overlangs in 2 gesneden vanillestok en citroenschilletje, doe er de rijst bij roer even en laat langzaam garen.
  2. Kooktijd zie verpakking.
  3. Laat de gelatine weken in koud water, als de rijst gaar is pers het water uit de gelatine en meng onder de rijst met een houten lepel, voeg de suiker toe en vervolgens de eidooiers. Haal de citroenschil en vanillestok uit de rijst, laat afkoelen.
  4. Klop de koude room met suiker op, niet te hard, spatel voorzichtig onder de afgekoelde rijst, verdeel
Roel M
Meer inspiratie

FransRijstNagerechtLente