Comté met kastanjes in een bladerdeegpakketje

117 20 Lage moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 1 pak bladerdeeg
  • 200 g Comté geraspt
  • 6 gekookte kastanjes fijngestampt
  • zwarte peper uit de molen
  • 1 eigeel
  1. Snij 8 rechthoekjes van 15 bij 10 cm uit het bladerdeeg.
  2. Leg ze op een ovenplaat of in een ovenschaal.
  3. Leg op vier bladerdeeglapjes een portie Comté, op 1 cm van de rand. Verdeel de gestampte kastanjes over elke portie en kruid met peper.
  4. Maak de rand van de bladerdeeglapjes vochtig met een in water gedrenkt borsteltje.
  5. Kleef de rechthoekjes dicht door er de vier resterende lapjes bovenop te leggen.
  6. Druk ze goed aan langs de zijden.
  7. Strijk de pakketjes met het borsteltje in met wat eigeel.
  8. Bak de pakketjes gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C of thermostaat
  9. Haal de pakketjes uit de oven en dien op.
Solo