Cocotte van zeewolf met gekonfijte groenten en citroen

1 45 0 5
Aantal personen:
  1. Cocotte van zeewolf met gekonfijte groenten en citroen
  2. Tip :
  3. Voeg zongedroogde tomaten toe aan deze ovenschotel voor een heerlijke variant met uitgesproken zuiderse smaak.
  4. Benodigdheden : - voor 4 personen -
  5. 4 zeewolffilets van elk 120 g
  6. 8 aardappelen (ratte)
  7. 1 aubergine
  8. 1 courgette
  9. 1 rode paprika
  10. 3 tomaten
  11. 1 knoflookteentje
  12. 1 takje tijm
  13. 1 laurierblad
  14. 1 citroen
  15. 10 cl olijfolie
  16. 12 kleine zwarte olijven
  17. 10 cl gevogeltefond
  18. peper uit de molen en zout
  19. Bereidingswijze : (10 + 20 minuten)
  20. Snijd de aardappelen in plakken, de aubergine en de courgette in blokjes, de tomaten in partjes en de citroen in schijfjes.
  21. Bak, in een pan met wat olijfolie, apart en achtereenvolgens: de aardappelen, de aubergine, de courgette, de tomaten en de citroen.
  22. Bak de rode paprika even in de oven. Verwijder de pel en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in strookjes.
  23. Neem een ruime ovenschotel. Doe er al de gesneden groenten in. Voeg ook olijven, gehakt knoflook, tijm, laurier en gevogeltefond toe. Bestrooi met peper en zout. Zet 10 minuten in de oven op 180°C.
  24. Strooi wat peper en zout op de zeewolf en leg de vis op de groenten in de schotel. Laat opnieuw 10 minuten garen in de oven op 180°C.
  25. Verdeel de groenten over warme diepe borden, schik de visfilet erop en overgiet vis en groenten met wat olijfolie.
Keyzer