Cocotte met spinazie, radijs en forel

71 30 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 1 handvol jonge spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • geraspte nootmuskaat
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 handvol radijsjes
  • 4 eieren
  • 1 plakje gerookte forel
  • 4 el gehakte bieslook
  • Extra:
  • 4 ramekins of ovenschaaltjes
  • diepe ovenschaal
  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Breng water aan de kook.
  2. Vet de ramekins in met een beetje Solo. Verhit 1 el vloeibare Solo in een koekenpan, fruit de geperste knoflook en roerbak de spinazie kort. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Haal de spinazie uit de pan en verdeel over de ramekins. Doe de radijsjes in de pan en stoof ze 5 minuten. Verdeel de radijsjes over de ramekins. Strooi er de parmezaanse kaas over en breek een eitje over elke ramekin (zoals bij een spiegelei).
  4. Doe het kokend water in een diep bakblik en zet er de ramekins in. Zet ze zo 10-15 minuten au bain marie in de oven tot het eitje is gestold. Snijd de forel in fijne reepjes en snipper de bieslook.
  5. Haal de ramekins uit de oven en verdeel de forelreepjes en de bieslook erover.
Solo
Meer inspiratie

GroenteVoorgerecht