Cocktail van zeevruchten

2 50 0 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden: 125 gr. gepelde garnalen, 1 blikje krab, mayonaise, 4 grote Sint-Jacobsvruchten, gehakte peterselie, 12 gepelde reuzengarnalen, een geutje Engelse saus, 1 ½ ui, sap van 1 citroen, kruiden, laurier, tijm, 1 dl droge witte wijn, 1 ½ eetlepel wijnazijn, 1 kropsla.
  2. Bereiding: Pocheer de reuzengarnalen in de kruidenbouillon (water, azijn, zout, peper, cayennepeper, tijm, laurier, ui). Laten afkoelen. Pel ze. Pocheer de Sint-Jacobsvruchten even in de witte wijn, het citroensap, peper en zout. Laat afkoelen.
  3. Doe in de glazen de reepjes gesneden sla. Vul ze verder met de garnalen, de Sint-Jocobsvruchten, de krab en de reuzengarnalen. Versier met peterselie. Meng de overige fijngehakte peterselie met de mayonaise. Breng op smaak met weinig Engelse saus. Giet de saus over de zeevruchten.
Theoke_1