Club met gegrilde kalkoen

469 55 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • zeezout
  • 600 g kalkoenfilets
  • versgemalen peper
  • 8 dikke sneden brood
  • 2 dl arachideolie
  • 1 avocado, in stukken gesneden
  • 2 citroenen, geraspt en geperst
  • 2 eierdooiers
  • 4 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 6 rijpe Italiaanse tomaten, in twee gesneden
  1. Meng de avocado, het citroensap, de geraspte citroen, de eierdooiers, het zout en de peper in een keukenrobot of een mixer.
  2. Voeg de olie druppelgewijs toe tot je mayonaise verkrijgt.
  3. Schik de tomaathelften op een bakplaat met de gesneden kant naar boven, smeer ze in met Solo Vloeibaar en voeg zout en peper toe.
  4. Laat de tomaten in een voorverwarmde oven (180°C) bakken gedurende 40 minuten.
  5. Bak de kalkoenfilets aan beide kanten in een niet al te warme pan gedurende 10 minuten.
  6. Breng op smaak met zout en peper. Haal de filets uit de pan, snij ze in reepjes van 1 cm en bestrijk ze met de avocadomayonaise.
  7. Verdeel de kalkoen over 4 sneden brood.
  8. Versier met tomaten en ijsberg- of notensla. Bedek met de vier andere sneden en dien op.
Solo