Classic Meatloaf

2 90 0 5
Aantal personen:
  • 200 g brunoise-groentjes uit de diepvries
  • 1 teentje look
  • 2 el boter
  • 2 el worcestershiresaus
  • ketchup
  • 200 g rundsgehakt
  • 700 g kalfs-varkensgehakt
  • 1 kop broodkruim
  • 2 grote eieren
  • 1/2 bosje verse peterselie
  • 2 el venkelzaadjes
  • tabasco
  • peper
  • zout
  1. Snipper de look fijn. Smelt de boter en bak op hoog vuur de brunoise met de look. Draai het vuur laag en laat de groentjes 2 min sudderen. Kruid met peper en zout. Giet er de worcestershiresaus en 4 el ketchup bij. Laat 1 min meesudderen en neem de pan van het vuur. Laat de groentjes even afkoelen. Stort in een ruime kom het gehakt, het broodkruim, de versnipperde peterselie en de groentjes. Klop de eieren even op en giet ze erbij. Kruid met de tabasco, de venkelzaadjes en zout naar smaak. Kneed het gehakt flink dooreen. Vorm een langwerpig brood en leg het vlees in een bakvorm. Bedek de bovenkant van het vlees met een laag ketchup. Bak het gehaktbrood 1 u in een voorverwarmde oven op 180°C. Serveer er aardappelpuree bij.Tip: koud smaakt dit gehaktbrood de dag erna heerlijk tussen een boterham...
bolleke1970