Clafoutis van tomaten met hesp

415 20 4 5
Aantal personen:
  • 250 g kerstomaten (rode en gele)
  • 150 g hamblokjes of een dikke snede
  • 4 eieren
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 50 g geraspte parmezaanse kaas
  • 1 el soeplepmaïzena
  • 200 ml light room
  • 1 el soeplepAmora mosterd van Dijon
  • 50 ml melk
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C en plaats het rooster in het midden.
  2. Was zorgvuldig de tomaatjes en doe ze in een ovenschotel. Overgiet met een scheut olie en bestrooi met een theelepel oregano.
  3. Plaats het 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Klop ondertussen de eieren en meng de parmezaanse kaas erdoor.
  5. Voeg de mosterd toe. Los de maïzena op in koude melk en light room en voeg toe aan het mengsel. Kruid met de pepermolen.
  6. Haal de schotel uit de oven. Giet het eiermengsel tot halve hoogte, voeg er de hamblokjes bij en bestooi met een theelepel oregano. Zet het in de oven en laat het bakken gedurende 25 minuten tot wanneer de clafoutis licht goudbruin gekleurd is.
  7. Haal de clafoutis uit de oven en laat afkoelen alvorens op te dienen.
Amora
Meer inspiratie

FransEiHoofdgerecht