Clafoutis van abrikozen

1 50 3 5
Aantal personen:
  • 840 g halve abrikozen op siroop
  • 65 g zelfrijzende bloem
  • 100 g suiker
  • 2 dl melk
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 3 eetlepels boter
  • 3 eetlepels amandelschilfers
  • bloemsuiker
  1. Giet de abrikozen af en vang de siroop op. Snij de abrikozen in partjes. Smelt 2 eetl. boter in een steelpannetje op een zacht vuur.
  2. Rooster de amandelschilfers kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag , zonder vetstof.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Vet een ovenschaal of een taartvorm in met 1 eetl. boter en schik er de abrikozenpartjes dakpansgewijs in.
  5. Klop de eieren , de suiker, de gesmolten boter, het sinaasappelsap en de zelfrijzende bloem tot een glad mengsel.
  6. Leng aan met de melk en 2 eetl. siroop uit het blik van de abrikozen.
  7. Giet het deeg over de abrikozen en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
  8. Haal uit de oven en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers en bloemsuiker.
  9. Dien warm of lauw op.
 Ons Brigitte
Meer inspiratie

FransPatisserieNagerecht