Clafoutis met leopolddruiven

417 45 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 500 g Leopolddruiven
  • 50 g Solo vloeibaar
  • 200 g bloem
  • 150 g suiker
  • zout
  • 4 eieren
  • 5 dl melk
  • bloemsuiker
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Boter een bakvorm met hoge rand in met Solo en beleg de bodem met de druiven.
  3. Meng in een kom bloem, suiker en een snuifje zout.
  4. Maak een putje in het midden en breek daarin de 4 eieren. Meng goed met een lepel.
  5. Roer er langzaam de melk onder tot je een glad en homogeen deeg krijgt.
  6. Giet het deeg over de druiven.
  7. Schuif de bakvorm in de hete oven en laat 30 tot 35 minuten bakken.
  8. Laat lichtjes afkoelen en serveer lauw bestrooid met bloemsuiker.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerecht