Clafoutis à la lorraine

5 0 5 5
Aantal personen:
  • 30 g boter
  • 1 ui
  • 150 g rauwe ham
  • 10 cl droge witte wijn
  • 3 eieren
  • 1 el maïszetmeel
  • 10 cl melk
  • 20 cl verse room
  • 2 el kervel, gehakt
  • zout en peper
  1. Verwarm de oven voor op 210°C.
  2. Bestrijk een ovenschotel met 20 gram zachte boter.
  3. Pel en snipper de ui en de rauwe ham.
  4. Bak ze 5 minuten op middelhoog vuur tot ze lichtjes kleuren. Bevochtig met de witte wijn en laat 1 minuut pruttelen.
  5. Klop de eieren los. Klop er het maïszetmeel (losgeroerd met een beetje van de melk), de melk, de room en de kervel door. Kruid met een snuifje zout en peper.
  6. Voeg de ham en de ui aan de eieren toe. Roer en giet in de ovenschaal.
  7. Zet 30 minuten in de warme oven en serveer meteen.
  8. Tip: Je kan ook gedroogde tomaten, prei, spek, tonijn,.... toevoegen.
sofied