Citrusslaatje met siroop en verse munt

121 40 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 18 kumquats
  • 4 pompelmoezen
  • 4 sinaasappels
  • 300 g aalbessen
  • 6 takjes munt
  • 3 snufjes kaneelpoeder
  • 2 stuks steranijs
  • 120 g poedersuiker
  1. Was de citrusvruchten in warm water en met een borstel. Droog ze daarna af. Pel 3 sinaasappels en 3 pompelmoezen à vif (tot op het vruchtvlees).
  2. Verdeel ze dan in kwartjes door een fijn mes tussen de membranen te steken. Leg ze in een slakom, samen met de geplukte en gewassen aalbessen.
  3. Pers de resterende sinaasappel en pompelmoes in uit en giet het sap in een steelpan met dikke bodem.
  4. Was de munt, hou enkele mooie blaadjes apart voor de presentatie en doe de rest in de pan met het citrussap.
  5. Voeg er ook de in fijne schijfjes gesneden kumquat, de kaneel, de steranijs en 6 flinke eetlepels poedersuiker aan toe.
  6. Laat gedurende 5 minuten lichtjes sudderen.
  7. Haal het sap dan van het vuur, dek af en laat 10 minuten intrekken.
  8. Haal er dan de muntblaadjes uit en giet de siroop in de slakom.
  9. Meng alles, leg er folie over en zet het geheel op een koele plaats.
  10. Serveer het gerecht fris en voeg er net voor het opdienen de mooie muntblaadjes aan toe.
Solo
Meer inspiratie

IJs en fruitNagerecht