Citroenrisotto met erwten

6 30 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr risottorijst
  • 8,5 dl hete groentebouillon
  • 100 gr diepvrieserwten
  • 50 gr Parmazaanse kaas geraspt
  • 1/2 citroen geraspte schil en sap
  1. Zet een grote pan op een half hoog vuur, voeg de rijst toe en rooster de rijst al roerend in ca 1minuut.
  2. Voeg een flinke scheut hete bouillon toe en roer tot deze geabsorbeerd is.
  3. Zet het vuur lager en voeg beetje bij beetje de bouillon toe, tot de rijst ongeveer gaar is en de bouillon geabsorbeerd is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  4. Roer de erwten door de rijst en laat 3 tot 5 minuten garen.
  5. Neem de pan van de warmtebron, voeg de kaas en het citroensap toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en roer goed door.
  6. Bestrooi met de citroenschil en serveer.
Hans termote