Citroenpilav met tonijn en pompelmoessaus

2 45 4 5
Aantal personen:
  • 1 fijngesneden ui
  • olijfolie
  • 1 fijngesneden teentje look
  • 1,5 kop basmatirijst
  • zeste van 1 citroen
  • 2 koppen groentebouillon
  • sap van 2 pompelmoezen
  • 100 g koude boter in stukjes
  • 1 dl room
  • 4 moten verse tonijn
  • 2 citroenen
  • peper
  • zout
  1. Stoof de ui en look in olijfolie. Voeg er de basmatirijst en de zeste bij. Overgiet met de kokende bouillon en laat 10 min koken onder deksel. Haal de pan van het vuur en laat nog 5 min verder garen zonder het deksel eraf te halen. Kook het pompelmoessap in tot de helft en klop er de room en de boter door. Breng op smaak met peper en zout. Grill de stukken tonijn in een grillpan en leg de gehalveerde citroenen ernaast met de snijkant naar beneden. Serveer de rijst met de tonijn, de saus en de gegrilde citroen.
bolleke1970