Citroengrasspiesjes

57 15 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 16 middelgrote scampi's
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 el currypasta
  • 2 citroengrasstengels
  • 1 dl mirin (zoete rijstwijn) of witte wijn
  • 1 sjalotje
  • koriander
  • 1 el kerriepoeder
  • peper en zout
  • olijfolie
  1. Voorbereiding: Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Wrijf ze in met wat olijfolie en strooi er kerriepoeder over. Snij de citroengrasstengels in de lengte in twee. Maak met een scherp mes een gaatje in de scampi's en steek ze dan per 4 op de citroengrasstengels. Snipper het sjalotje fijn en stoof aan in wat olijfolie. Voeg er de currypasta bij en roer goed om. Blus met de mirin (of witte wijn) en voeg er de kodosmelk aan toe. Snipper de koriander fijn en doe bij de saus. Breng op smaak met peper en zout. Bereiding: Gril de scampi's langs beide kanten 3 minuten om de barbecue. Serveer met de thaise curry en basmatirijst.
Lucasje