Citroencheesecake met rood fruit

268 25 5 5
Aantal personen:
  • 500 gram roomkaas
  • 125 ml slagroom
  • 150 gram witte suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 halve citroen
  • 4 eieren
  • 150 gram tarwebiscuit
  • 75 gram lange vingers
  • 50 gram roomboter
  • 300 gram rood fruit
  • 250 gram aardbeien
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • poedersuiker
  • Solo Light
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Maal de tarwebiscuits en lange vingers fijn
  3. Smelt de room met Solo. Meng de gesmolten Solo met de koekkruimels.
  4. Vet de springvorm in. Doe het koekkruimelmengsel op de bodem van de springvorm. Druk het stevig aan met de achterkant van een lepel.
  5. Rasp de schil van de citroen en per hem uit
  6. Mix in een kom roomkaas, creme fraƮche, citroenrasp, citroensap, witte basterdsuiker, vanillesuiker, eieren en een snufje zout tot een luchtig mengsel.
  7. Schenk het mengsel op de koekjesbodem. Bak de taart in ruim een uur gaar en goudbruin.
  8. Meng het diepvriesfruit, aardbeien, balsamicoazijn en poedersuiker. Laat het minstens een uur marineren.
  9. Laat de taart afkoelen. Serveer de taart met de fruit en eventueel witte chocoladeflinters.
Gaetane_T